EVE-NG Cisco vIOS kurulumu

eve-ng cisco vios install

Merhabalar, bu yazımızda EVE-NG Cisco VIRL(Virtual Internet Routing Lab) için vIOS imajları kurulumunu yapacağız. Kurulum işlemi oldukça basit; Cisco vIOS bağlantısında yer alan indirme linkinden dosyayı indiriyoruz.

cisco-vios.zip isimli dosyanın içerisinde bulunan vios_l2-adventerprisek9-m.03.2017 ve vios-adventerprisek9-m.SPA.156-1.T isimli klasörler /opt/unetlab/addons/qemu/ dizinine aktarılır.

NOT : vios-adventerprisek9-m.SPA.156-1.T klasöründe  Router, vios_l2-adventerprisek9-m.03.2017 klasöründe ise L2 Switch imajı yer almaktadır.

Aktarma işlemi yapıldıktan sonra sanal makinede aşağıdaki kodun çalıştırılması gerekmektedir.

/opt/unetlab/wrappers/unl_wrapper -a fixpermissions

Komut çalıştırıldığında eğer herhangi bir hata mesajı alınmadıysa sorunsuz bir şekilde imaj kurulmuş demektir. Artık lablarda Cisco vIOS imajları kullanılabilir.

eve-ng cisco vios add node
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir